Priče o Ciganicama ~ Lopov i Bolest

Karta Lopov se povezuje sa planetama Merkur Južni Mesečev Čvor i Neptun, znak Blizanci, 8 polje i broj 5.

Na originalnoj slici vidimo polu mračnu sobu i siluetu koja upravo krade nešto i pokušava da pobegne, u ruci drži džak. Na nekim Kartama osoba je okrenuta na levo, a na nekima je osoba okrenuta ka desno ~ original ima ovu prvu opciju, osoba desnom rukom otvara vrata, a u levoj ruci drži džak. Ovo je važno zbog same postavke Karte u otvaranju, jer je vrlo bitno da li lopov ide ka nekoj Karti ili odlazi od nje. Ključne reči za ovu Kartu su : skrivanje, tajne, izbegavanje, eskapizam, nepoverenje, sumnjičavost, nesigurnost, psihičko popuštanje, energetski vampirizam, misterija, nošenje maski (pa eto napr naočara sa dijoptrijom, ali i šminke ako se nađe pored Karte Dar napr)

Ovo su obično osobe koje se bave nekim mutnim i manipulativnim radnjama, mađioničari, hipnotizeri, tajni agenti, trgovci, kao i naravno lopovi, varalice, prevaranti, manipulatori, šibicari… a može da ukaže i napr na noćnu smenu & noćni rad, ako se nađe pored Karte Oficir. Obično se uzima da je ovo muška osoba, iako naravno nije isključena opcija da može da bude žena. Ovo su osobe koje ne možemo odmah da „pročitamo“, koje su čudnog tajnovitog ponašanja, i koje često i nisu loše & negativne, već jednostavno ne umeju da se ponašaju u skladu sa nekim opšte društvenim prihvaćenim pravilima.

Ovo su i kese, vreće, džakovi, u kojima ne možemo odmah da vidimo sadržaj, pune torbe & paketi nekih vrednosti, ili pak lokacije tipa skrivene fijoke ili delovi ormana gde sakrivamo nešto da se ne vidi, da nam ne bi bilo oduzeto. Isto tako, zbog vrata (na nekim slikama je prozor) ovo su svi ulazi i izlazi u nekoj prostoriji, ili pak prevoznom sredstvu, ali tajni prolazi naravno. Ako se Karta Lopov nađe okružena dobrim Kartama čak može da ukaže na onu staru poslovicu „jedna vrata se zatvore, druga se otvore“ kada su neke nove ponude & prilike u pitanju. Takođe, ovo može da predstavlja i foldere (vrata, prozore) u glavi i nedokučivi lavirint ljudske psihe i podsvesti. Pokazuje zaborav, nestanak, ali ne u smislu Karte Smrt, gde je to trajno stanje, već možda prolazno (pornačiće se izgubljeni predmet, setićemo se onoga što treba…)

Prazna soba i (polu)mrak obično se vezuju za prostorije koje se retko kad koriste, ili su to napušteni stanovi, kuće, mesta koja su pretrpela neku šetu (ali ne štetu tipa Kate Nesreća) i vezuje se za noć u periodu od ponoći do 4h ujutru. Ova ideja o praznini i skrivanju može da se simbolično poveže i sa izbegavanjem nekoga ili nečega, ili pak zaboravnost, talasanje, slabu koncentraciju, tj gubitak nekih važnih informacija iz sećanja (pa tako kao i Karta Misao, i ova Karta se povezuje sa sećanjima i prošlim događajima) Ova Karta tako može ili da odnese neki problem, ili pak da ga donese. Donosi nemogućnost da se odmah nešto razume i vidi pravo stanje stvari (nevidljivost)

Što se zdravstvenih problema tiče, Karta Lopov opet ima dvojako značenje, ona može da odnese bolest, ali i da je donese, vrati… pa tako tu su pogrešne dijagnoze, zdravstveni problemi koji nemaju vidljive simptome dok ne bude (pre)kasno. Pošto se inače Karta Kuća vezuje za naše telo, tako i sama Karta Lopov koja pokazuje lopova koji izlazi iz kuće, može da se poveže sa svim izlučevinama koje izlaze iz našeg tela, a koje mi skrivamo od javnosti (niko se ne hvali sa svojim „minulim radom“ ili pak nikome nije prijatno kada krene preterano da se znoji u javnosti) pa tako ovde imamo zdravstvene probleme vezane za bešiku, prostatu, mokraćne kanale, bakterijske upale, infekcije…

Astrološki Karta Bolest se vezuje za planete Mesec i Saturn, znak Device, 6 polje i broj 8.

Na originalnoj slici imamo : zatamnjenu sobu, sa krevetom u kojem leži pokrivena žena, pored se nalazi noćni stočić na kojem se nalaze lekovi. Na zidu imamo goblene & slike. Neki špilovi pored ovoga imaju i osobu koja sedi ili kleči pored kreveta i drži za ruku osobu koja leži (i obično je onda to muškarac koji se nalazi u krevetu)

Ovo su sve bolesne osobe, bilo šta da je u pitanju od zdravstvenog problema, a zahteva mirovanje & ležanje. To može da bude i kućno i bolničko lečenje. Mračna prostorija može da ukaže na „mračno raspoloženje“, ali takođe može da ukaže i na želju za tišinom ili privatnošću. Ležanje u krevetu može da ukaže na bolest, ali i oporavak, ali i jednostavno potrebu za odmorom i spavanjem. Neki kartomani ovu Kartu povezuju i sa seksualnim odnosima, pa tako taj krevet može da bude i za opuštanje i uživanje. Može i da pokaže na meditaciju.

Psihički : bolest, depresija, gubitak volje, ali i hipohondrija, manjak snage & libida, životna energija je u disharmoniji, ležanje, odmaranje, lenjost, pasivnost, bežanje od stvarnosti često, osoba kojoj nešto „fali“ i sa kojom nešto nije u redu, spavanje, gledanje TV-a, leškarenje, „krade bogu dane“ ponašanje. Žena na slici takođe predstavlja ili bolesnu osobu, ili osobu kojoj je potreban odmor, ili koja se odmara, leškari, ili čeka partnera sa kojim će imati odnos. Tako ovde možemo i da povežemo odeću sa : spavaćicom, ili pak donjim vešom, kao i ćebad, jastuci, posteljina itd… Gobleni & slike zadržavaju svoju klasičnu simboliku.

Noćni stočić tj lekovi mogu da naravno budu vezani za sva mesta gde se drže lekovi, ili pak vitamini, bilo šta što može da pomogne, podigne imunitet, alternativna medicina & lekovi, može da predstavlja i trovanje, ali i izlečenje. Tako može da predstavlja i tačnu i pogrešnu lekarsku dijagnozu (sve zavisi od okolnih Karti) Sam noćni stočić može da se poveže sa lokacijom gde držimo lekove, nalaze, ili pak nešto želimo da prikrijemo jer smatramo da to ne treba da se zna javno.

Постави коментар